Pages

Friday, May 28, 2010

Prieteni ...


            

  Tu stii ce inseamna cu adevarat un prieten si mai ales, stii cine este prietenul tau cel mai bun? Stii ce inseamna prietenia si cum sa-ti faci noi prieteni? Pe langa familie, prietenii se numara printre cele mai importante persoane din viata noastra.

  Stai cateodata, stai si te intrebi cine-ti-e prieten, cine nu iti e...si de multe ori nu gasesti o rezolvare la aceasta intrebare.Prietenul adevarat e cel caruia ii place sa te vada: care este dispus sa-ti ierte slabiciunile si sa le ascunda de ochii altora, te trateaza cu menajamente cand esti absent, si cu franchete cand esti prezent. Prietenia adevarata si sincera presupune ca cineva sa ia parte la soarta celuilalt cu caldura, in mod curat obiectiv si fara nici un interes, si aceasta presupune o identificare desavarsita intre cei doi prieteni.  O prietenie adevarata trece de interesul material. Prietenul este acela care gandeste pentru tine ca pentru el insusi si care este capabil sa te ajute sa intelegi ca uneori gresesti . O prietenie adevarata este un cerc. Un cerc in care cei doi prieteni se ajuta in viata... sa se rostogoleasca. Cand esti singur, fara prieteni nu poti decat sa mergi...ca barca pe uscat...Daca uneori vrei sa faci altceva decat ceea ce se asteapta ei de la tine sa faci,atunci numai esti prieten bun, atunci incomodezi,"obosesti",stanjenesti. In functie de personalitatea noastra reusim mai usor sau mai greu sa ne facem prieteni.   Unele persoane pot fi inconjurate de zeci de prieteni, iar altele pot avea doar trei, patru persoane care-i sunt mereu aproape. Numarul prietenilor nu conteaza atata timp cat poti spune despre ei ca iti sunt cei mai buni prieteni.

      Acum intreaba-te daca tu esti un(o) prieten(a) bun(a) si daca cineva te considera cel(a) mai bun(a) prieten(a). Tu iti ajuti prietenii sa fie persoane mai bune si esti alaturi de ei atunci cand au nevoie de tine? Ei fac acelasi lucru pentru tine? Sunt sigur ca raspunsurile la intrebarile de mai sus sunt toate pozitive.Pe langa toate astea toti(toate) vor sa fie respectati(e), dar de multe ori cand vine ca tu sa fii respectat la randul tau de ei(ele) iti vor lasa un gust amar, o mare dezamagire deoarece uita ca pentru a fi respecat la randul lor trebuie mai intai sa te respecte pe tine, si sa nu uite cand si-au dat cuvantul trebuie sa si-l respecte cu strictete , nu sa vina cu scuze de genul (imi pare rau, am uitat , asa a fost sa fie, nu am avut timp,etc).Multi din asa zisii "prieteni" isi amintesc de tine te cauta la telefon, pe internet ,bineinteles nu sa te intrebe "Ce mai faci?" ,"Cum o mai duci?"  sau "sa te invite cu ei in oras" ci vor apela in acest caz ca au nevoie de tine si stiu ca tu ii poti ajuta in acea problema, dar tu cand ai nevoie de ei, dispar parca ar intra in pamant, nu dai de nici unul, nu-ti raspund nici unul la chemarea ta, dar totusi ei se cred prietenii tai. Ma gandesc oare aceste persoane cum se mai pot numi "prieteni"?   Posibil ca pentru unii prietenia e buna doar cand au ei nevoie de acel "prieten" nu si reciproc.

        Pentru unii ar mai trebuie sa stie ca unele prietenii dureaza o viata, altele doar o perioada scurta de timp. O sa pierzi si o sa castigi prieteni de-a lungul vietii, insa nu uita sa-i pretuiesti pe toti la fel de mult. Intotdeauna vei avea nevoie sa-ti fie cineva alaturi .

"Prietenii adevarati nu vor nimic de la tine, in afara faptului ca vor sa fie langa tine, sa se simta bine in prezenta ta."


0 comentarii:

Post a Comment