Pages

Monday, June 21, 2010

Blackberry .....Orange !!!!!


De curand am devenit posesorul fabulosului smartphone  Blackberry 8520, intr-un cuvant putem zice ca avem un "minilaptop" cu procesor ,memorie ram ,Wi-Fi ,firewall si sistem de operare. Acum sa fac legatura intre Blackberry si hotiile si smecheriile baietilor destepti de la Orange. La televizor totul arata roz ...totul e bine si frumos si toti suntem multumiti si fericiti, se pare ca in realitate nu-i asa. Ca sa va zic si de ce nu-i frumos in realitate ...in primul rand fiecare partener Orange se pare ca au ofertele si preturile lor. Dupa o saptamana de mers la mai multi parteneri Orange facandu-mi n oferte si n preturi la acest telefon de nici numai stiai care si cum sunt bune ,toate ofertele variind intre 49 si 189 euro cu acelasi abonament de 12 euro . Pana la urma am reusit a face achizitia lui la pretul de 49 euro cu abonament Panter 12 cu 200mb internet inclusi si optiune Blackberry de 6 euro. E si acum poate o sa ziceti "Asa si ce-i cu asta? Unde vrei sa ajungi?". Acum am sa zic si unde vreau sa ajung , nici dupa 4 zile decand am luat telefonul ma trezesc cu cost suplimentar de date. So wtf ??? Cand din acei mb de internet nu s-a consumat deloc , la inceput am zis ca frate sunt eu prost , ii mai inteligent telefonul decat mine si nu stiu sa-l setez. Hmmmm!!!! Pai acum ce-i de facut imi zic ?!?!...Hai la Orange shop si sa mi-l seteze ei, ca spre uimirea mea acel angajat era mai prost/paralel om cu tehnologia asta ...si urmeaza conversatia precum ii mai jos:

Eu:Salut ! Am o problema cu Blackberry ...nu-mi foloseste traficul de internet de la Orange decat cel de la Blackberry si m-am trezit azi cu cost suplimentar faceti-mi ceva...

El: Pai Blackberry foloseste mai intai internetul Blackberry apoi cel de la Orange.

Eu: Bun si la mn de ce nu se intampla asta ? Ca l-am setat dupa parerea mea corespunzator si m-ai am si cost suplimentar.

El: Zi-mi nr de telefon si sa vedem ce abonament ai si ce optiune Blackberry

Eu: Ii zic numarul si astept sa ma caute in baza lor de date

El:Da observ ca ai un  abonament Pantera cu 200mb si blackberry de 6 euro cu 400kb trafic

Eu: Ok !!! Asta puteam sa-ti zic si eu nu trebuia sa te mai uiti .Akum ce fac daca de fiecare data cand intru pe net sau pe messenger fac cost suplimentar...?

El: da-mi telefonul sa ma uit prin setari ....

Eu: i-l dau si astept iar ...

El: Pai este setat bine internetul si restul setarilor ...mai mult nu stiu ce sa-i fac suna la 408  ii apel gratuit si te vor informa ce-i de acolo ce trebuie sa faci.

Eu: ii zic Multumesc! si plec...

Ajung acasa si ma pun sa sun la 408. Acolo imi raspunde un tip si ma intreaba cu ce informatii ma poate ajuta... La care eu ii zic "Pai as dori sa-mi  ziceti ce setari trebuie facute la Blackberry 8520 ca sa pot utiliza internetul de orange ca deja am cost suplimentar dupa nici 4 zile decand am abonamentul ". dupa care urmeaza iar o mica conversatie care nu-mi va rezolva nici akum problema costului suplimentar.

El: Zi-mi numarul de telefon si sa vad ce setari ai facute pe telefon...

Eu: Ii zic si la tipul asta numarul de telefon si trec iar la asteptat...

El:Observ ca setarile facute de dumneavoastra sunt bune...ati activat in perioada asta atat Wi-Fi cat si Orange World .

Eu: Da asa-i am folosit wi-fi cat si Orange World dar nu inteleg daca tot setarile is facute bine de ce am cost suplimentar si nu-mi ia din acei mb de internet...

El:Pai Blackberry foloseste APN-ul de blackberry si nu are legatura Orange World cu internetul de Blackberry...

Eu:Si atunci de ce draq am fost obligat sa fac abonament de 12 euro obligatoriu cu mb de internet daca nu-mi sunt de folos cand puteam sa fac un abonament mai mic si cu optiune de blackberry mai mare.

El: Ne pare rau dar abonamentul de 12 euro este obligatoriu la fel si optiunile de blackberry si nu putem face alte tipuri de abonamente .

Ca in concluzie in realitate nu-i chiar asa cum vedem la TV , deoarece exista in spatele reclamelor oameni smecheri si angajati incompetenti care nu stiu sa zica ca internetul Orange World nu te ajuta cu nimic si poti sa ti-l bagi in cur ,asa-i acum sunt posesor Blackberry dar furat de Orange din toate partile posibile.